SPOTKANIE INFORMACYJNE WS. KRYTERIÓW OCENY PRACOWNIKÓW NIEBĘDĄCYCH NAUCZYCIELAMI

Szanowni Państwo!
Związki zawodowe otrzymały do uzgodnienia projekt zarządzenia w sprawie kryteriów, trybu oraz podmiotów dokonujących oceny okresowej pracowników administracji, inżynieryjno-technicznych oraz bibliotekarzy.
Z inicjatywy ZNP działającego w UMK w dniu 26 marca b.r.odbyło się w trybie on-lin spotkanie informacyjne dotyczące tego projektu. Ponieważ wyniki planowanej oceny będą wykorzystywane w niedalekiej przyszłości do kształtowania polityki osobowej Uniwersytetu, w tym w zakresie struktury zatrudnienia, rekrutacji, wynagradzania pracowników oraz ich rozwoju zawodowego uznaliśmy, że możliwość przeprowadzenia konsultacji przesłanego nam do zaopiniowanie projektu z pracownikami grup zawodowych, którzy będą podlegali ocenie okresowej jest bardzo ważna.
W spotkaniu, które prowadziła dr hab. Marta Lenartowska, prof. UMK, wzięło udział kilkadziesiąt osób. Dziękujemy za udział i zgłaszane uwagi. Zachęcamy wszystkich zainteresowanych do zapoznania się z prezentowanymi na spotkaniu informacjami (materiały ze spotkania poniżej) oraz do przesyłania uwag i sugestii w terminie do 7 kwietnia b.r. na adres: znp@umk.pl