ZAPRASZAMY NA LUBELSZCZYZNĘ!

ZU ZNP w UMK organizuje wycieczkę na Lubelszczyznę
w dniach 17 – 22.08.2020r.
Cena: 1460,00 zł
Członkowie ZNP płacą: 1360,00 zł

17.08.2020r.
Zbiórka uczestników wycieczki na parkingu k/ Auli UMK o godz. 6.00. Przejazd do Puław – zwiedzanie Zespołu Pałacowo-Parkowego książąt Czartoryskich – spacer. Świątynia Sybilli, Dom Gotycki. Przejazd do Lublina, zakwaterowanie, obiadokolacja i nocleg.

18.08.2020r.
Śniadanie. Zwiedzanie Lublina: Zamek Lubelski, wejście na dziedziniec zamkowy, Kaplica św.Trójcy, wieża Donżon (obiekty oglądane z zewnątrz). Spacer po Starówce i najbliższej okolicy Brama Grodzka, Plac po Farze, Rynek Starego Miasta, Trybunał Koronny, kościół i klasztor Dominikanów, Plac Łokietka, Nowy Ratusz, Brama Krakowska,Archikatedra Lubelska, Zakrystia Akustyczna.Przejazd autokarem do Kozłówki i zwiedzanie Pałacu Zamojskich. Powrót do hotelu, obiadokolacja i nocleg.

19.08.2020r.
Śniadanie. Przejazd do Nałęczowa –spacer po Parku Zdrojowym. Zwiedzanie Muzeum B. Prusa i Muzeum St. Żeromskiego. Następnie przejazd do Kazimierza Dolnego. Spacer po Kazimierzu Dolnym (Kościół Farny, Rynek Duży, Rynek Mały, Bożnica i Jatki Żydowskie, Kamienice renesansowe Przybyłów i Celejowska, ruiny Zamku XIV w. i baszta XIII w., inne kamienice renesansowe. Muzeum Sztuki Złotniczej. Powrót do hotelu, obiadokolacja i nocleg.

20.08.2020r.
Śniadanie.Przejazd do Janowca -zwiedzanie ruin zamku XVI w. , zwiedzanie skansenu zespołu dworskiego z XVIII w. (dwór szlachecki i spichlerz z wejściem do środka, lamus, stodoła z zewnątrz). Przejazd do Czarnolasu-zwiedzanie dworu Jana Kochanowskiego. Powrót do hotelu, obiadokolacja, nocleg.

21.08.2020r.
Śniadanie. Przejazd do Zamościa – zwiedzanie z miejscowym przewodnikiem Starego Miasta –Ratusz, Kamienice Ormiańskie, Rotunda. Przejazd do Sandomierza, zakwaterowanie obiadokolacja. Spacer po sterówce (we własnym zakresie). Nocleg.

22.08.2020r.
Śniadanie. Wykwaterowanie o godz. 9.00. Przejazd meleksami po Sandomierzu. Wyjazd i przejazd do Torunia.

Cena obejmuje:
zakwaterowanie w Hotelu Campanile Lublin, PTTK Lublin, w pokojach 2 os. z RTV, z pełnym węzłem sanitarnym,
wyżywienie–śniadanie i obiadokolacja,
ubezpieczenie PZU,
opłatę klimatyczną,
przywóz i odwóz autokarem,
bilety wstępu do zwiedzanych obiektów,
przewodników miejscowych,
opieka organizatora przez cały pobytu.

Zapisy w biurze ZNP lub telefonicznie 600-183-524.
Przy zapisach należy wpłacić bezzwrotną zaliczkę w kwocie 440,00 oraz dostarczyć do biura ZNP wniosek o dofinansowanie z ZFŚS do wycieczki.Wpłat można dokonać w biurze ZNP, agencji PKO lub na konto ZNP: 71 1160 2202 0000 0000 5530 4852, w tytule proszę podać nazwisko i Lubelszczyzna. Pozostałą kwotę tj.1020,00 wpłacić do dnia10.08.2020r.
Organizator nie odpowiada za utrudnienia związane z epidemią.

Zapraszamy
Organizator: