Zebrania Zarządu ZNP w UMK – 2007r.

Posiedzenie Zarządu ZNP z dnia 29.11.2007r.

Zarząd wysłuchał informacji o problemach poruszanych na ostatnim posiedzeniu Senatu. Podjął uchwałę o wystąpieniu do JM Rektora w sprawie bonów towarowych dla pracowników UMK.Ponadto rozważano sytuację w związku z naszym wystąpieniem o realizację podwyżek dla pracowników UMK. Wyrażono ubolewanie, że do dnia posiedzenia zarządu brak jest ustosunkowania się do naszego wystąpienia z dnia 22.09.2007r. w tej sprawie. Na posiedzeniu omówiono również zmiany w projekcie Regulaminu Świadczeń Socjalnych, oraz nowe tabele realizacji tych świadczeń. Proponowane zmiany Zarząd zaakceptował za wyjątkiem zapisu dotyczącego wycieczek organizowanych przez związki zawodowe. Swój sprzeciw w tej sprawie Zarząd zgłosił Kanclerzowi UMK. Omawiając sprawę zabawy Karnawałowej dla dzieci wyrażono zdziwienie, że mimo dostępności Auli UMK (brak remontu) Dział Socjalny nie będzie organizował tej zabawy. Zarząd wyraża opinię, że takie zabawy powinny się odbywać tym bardziej, że według deklaracji Dziekana Wydziału Nauk Pedagogicznych, w organizacji tych zabaw mogą pomóc studenci i pracownicy tego Wydziału. Zarząd przyjął nowych członków, oraz przyznał zapomogi. Ponadto ustalił termin spotkania Świąteczno-Noworocznego dla emerytów i rencistów członków ZNP na dzień 19.12.2007r.

Zebranie Zarządu w dniu 5 kwietnia 2007 r.

Dnia 5 kwietnia 2007 r. odbyło się zebranie nowowybranego Zarządu ZNP w UMK.
Zebrani postanowili powierzyć funkcję wiceprezesów kol. prof.dr hab. Eugenii Tęgowskiej
i kol. prof. dr hab. Andrzejowi Nowakowskiemu. Funkcję skarbnika powierzono kol. Marii Kwaśnik a funkcję sekretarza kol. Barbarze Walczak. Zarząd postanowił powołać Komisje i powołał w ich skład członków Zarządu. Pozostali członkowie komisji będą powołani spoza członków Zarządu. Następujące komisje zostały powołane:

Komisja ds. Socjalno Bytowych

• Kol. Maria Bałamącek – przewodnicząca
  • Kol. Maria Borkowska
  • Kol. mgr Teresa Ziemba-Graczyk

Komisja ds. BHP

• Kol. Mirosław Rudewicz

Komisja ds. Emerytów i Rencistów

• Kol. doc. dr Karol Karpiński – przewodniczący
  • Kol.mgr Teresa Ziemba-Graczyk
  • Kol. Maria Borkowska

Komisja ds. Informacji Związkowej

• Kol. Marek Kosobucki

W dalszej części posiedzenia Członkowie Zarządu wysłuchali sprawozdania z ostatniego posiedzenia Senatu UMK, które złożył kol. prof. Włodzimierz Tyburski. Przyjęto również w poczet ZNP nowych członków oraz przyznano zapomogi losowe osobom, które o to się starały. Kol. mgr Teresa Ziemba-Graczyk poinformowała o stanie przygotowań i programie najbliższych wycieczek do Cieplic.